Βιογραφικά
Χριστίνα Γαβριηλίδου

Είναι NDT Bobath Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Α-Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων και υπεύθυνη του κέντρου Λογοθεραπείας Ευ Ολικόν στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως προϊσταμένη στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Η Αναγέννηση», το Ειδικό Σχολείο στο Κιλκίς, έχει συνεργαστεί με διάφορα ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα.

Ήταν μέλος της ομάδας του Δρ. Δαγδηλέλη στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιεί βιντεοακτινοσκοπήσεις κατάποσης ενηλίκων και παίδων. Υπήρξε επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Α.Π.Θ. σε ερευνητικό πρόγραμμα που αφορούσε τη στάθμιση διαγνωστικών εργαλείων για την Αφασία. Επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα στατιστικών δεδομένων διαταραχών λόγου ομιλίας και κατάποσης σε ασθενείς με νευρολογικές διαταραχές.

Από το 2004 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει και τα 3 μέρη των Σεμιναρίων Εκπαίδευσης για την Εφαρμογή του PECS, κατέχοντας πλέον επίσημα τον τίτλο της Εκπαιδεύτριας στο PECS. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια στο καλοκαιρινό εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο PECS που έγινε στη Ζάκυνθο (2008). Επίσης, απέκτησε το πτυχίο του Εφαρμοστή του PECS (Implementer) τον Αύγουστο του 2008. Το 2012 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση της προλεκτικής αγωγής NDT- Bobath, όπως επίσης και το Pre-speech Treatment NDT- Bobath.

Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αφορούσαν την δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες, την εφαρμογή του Τεστ Αθηνά και την στάθμιση του Τεστ Πρώιμης Ανίχνευσης της δυσλεξίας, και συμμετείχε στη συγγραφή ομαδικού βιβλίου των εκδόσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με θέμα την επανεκπαίδευση των παιδιών με δυσλεξία.

Τέλος, έχει ειδικευθεί σε μεθόδους θεραπείας μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων, όπως:

  • MAKATON
  • TEACCΗ Δομημένη Εκπαίδευση
  • Intensive Interaction
  • Τhera play
  • Myofunctional Therapy (MFT) Μυολειτουργικές Διαταραχές του Στοματοπροσωπικού Συστήματος, Μυολειτουργική Θεραπεία
  • Μέθοδος B.Padovan, Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση
  • Lindombe Program

Στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσής της, παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με την λογοθεραπεία.